Kocksnack

Kabanoss med syrad coleslaw, rödbetor och chèvrecreme

Kategori: Kött

Korv är riktig snabbmat med stor möjlighet till variation, här med coleslaw och chèvrekräm.
För att göra det riktigt snabbt använder vi färdigkokta rödbetor.



4 port.
30 min.

1 pkt färdigkokta rödbetor

300g spetskål

Lag till kålen:
1 dl vitvinsvinäger
3 msk strösocker
1 tsk salt 
2.5 dl vatten

3 äpplen
2 dl majonnäs 
salt
malen vitpeppar

Chevrécreme:
100g chèvre 
2 dl crème fraiche
0.5 lime, pressad

1 pkt kabanoss

Strimla spetskålen fint och lägg den i en bunke tillsammans med lagen på vinäger, socker, salt och vatten. Låt dra i 10 minuter.

Riv äpple grovt och blanda upp med majonnäsen. Häll av lagen från kålen och blanda savoykålen med äpplet. Smaka av din coleslaw med salt och vitpeppar. 

Mixa chèvre med creme fraiche och limesaft till en slät creme. Smaka av med salt.

Halvera betorna. Snitta kabanossen ett par gånger på båda sidor & stek den sedan.

Servera korven med betor, coleslaw och chèvrecremen.

Kommentera inlägget här: