Cornflakespanerad kycklingburgare med guacamole i brioche

En saftig kycklingburgare med hetta från chili, syra från lime och krispig panering som du enkelt lagar till.

 

 
 

4 pers
45min

500 gram kycklingfärs
1 st lime, saft + skal
0.5 st röd chili, finhackad
0.5 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1 ägg
färsk koriander, strimlad
salt + vitpeppar
3 dl krossade cornflakes


Guacamole
3 st mogna avocado
0.5 st rödlök
2 st vitlöksklyftor, finhackad
1 st tomat, tärnad
0.5 st röd chili, finhackad
1 knippe färsk koriander
1 st lime, pressad
0.5 dl gräddfil
salt


Tillbehör
4 st hamburgerbröd, brioche
1 dl majonnäs
1 kruka krispsallad
1 st rödlök, skivad
koriander


Kycklingburgare
Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla ingredienser förutom cornflakes till kycklingburgaren. Forma 4 stycken bollar av färsen och tryck sedan ut dem till burgare som du vänder i krossade cornflakes. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn burgarna på båda sidor. Lägg burgarna på en plåt och sätt in i ugnen på 150 grader i ca. 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader.


Guacamole

Gröp ur avokadon och mosa den i en skål.
Rör ner rödlök, vitlök, tomat, spansk peppar och gräddfil.
Smaka av med koriander, limesaft och salt.


Montering
Rosta hamburgerbröden och bred majonnäs på den undre delen. Lägg på ett salladsblad och en burgare. Toppa med guacamole, rödlök och koriander.

Kommentarer:

1 Louise:

skriven

Vilken grej! Mums!

Kommentera här: