Kocksnack

Sashimi på salmalax med salladslök, soya och wasabi

Kategori: Asiatiskt, Fisk/skaldjur, Tilltugg

För tillfällen när man inte är så hungrig och bara vill ha något snabbt, lätt och gott. Passar även perfekt som inslag på en buffé eller som tilltugg när gästerna anländer.
 
 
 
 2 portioner
  • 400 g salmalax
  • 4 st salladslökar
  • 1 lime, rivet skal + saft
  • ½ dl soya
  • wasabi
 
  1. Ta laxen ur förpackningen och lägg på en skärbräda. Skär tunna fina skivor av laxen och lägg upp snyggt på en tallrik eller ett fat.
  2. Strimla salladslöken och fördela över laxen. Riv över limeskal och pressa ur saften.
  3. Servera med en klick wasabi och soya i en skål vid sidan om.

KOMMENTARER:

  • My Little Crafty Life säger:
    2016-11-16 | 11:24:11
    Bloggadress: http://mylittlecraftylife.blogg.se/

    Åh så gott! Ska faktiskt lyxa till det idag och köpa det där till lunch. Men väldigt enkelt att göra själv också ju :)

Kommentera inlägget här: