Kocksnack

Rispappersrullar med sesammarinerad glasnudelsallad, teriyakidoppad salmalax & rättika

Kategori: Asiatiskt, Fisk/skaldjur

 
 
 
En perfekt lätt lunch för dagar då man vill hålla nere på kalorierna som dessutom går riktigt snabbt att slänga ihop. Rullarna kräver lite pill men efter den första går det som på räls. Ruskigt gott och samtidigt nyttigt med bra fetter från laxen.
 
4 personer
 
500g salmalax, tunt skivad
1 dl teriyakisås
1 rättika, riven (när du river rättikan så lägg den i iskallt vatten, då blir den riktigt krispig)
 
Glasnudelsallad
1 pkt glasnudlar
1 morot, riven fint
5 cm ingefära, riven
1 gul paprika, strimlad
10 sockerärtor, strimlade
1 röd spansk peppar, skivad
3 salladslökar, skivade
2 tsk sesamolja
1 msk japansk soya
½ tsk fisksås
½ citron, pressad
koriander, strimlad (efter tycke och smak)
 
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Spola dem i kallt vatten och dela nudlarna med kniv 2-3 gånger så att de blir lite kortare, då blir det lättare att blanda med grönsakerna. Blanda i grönsakerna och smaka av med sesamolja, soya, fisksås, citron & koriander.
 
Rispappersrullar
1 pkt rispappersark
 
Häll varmt vatten i en större skål. Ta ett ark i taget och vänd det försiktigt ett par gånger i vattnet tills det mjuknar något. Lägg pappret plant på en skärbräda och lägg på lite av nudelsalladen i mitten. Vik upp kanten underifrån över nudelsalladen och dra rullen mot dig så att den blir lite fastare. Vik in kanterna på arket mot mitten och rulla sedan ihop med ovansidan. Lägg rullarna på en tallrik med blött papper i botten så att de inte torkar. Ska du förvara dem i kylen är det bra att även lägga ett blött papper ovanpå.
 
Lägg upp rullarna snyggt på en tallrik. Doppa laxen i teriyakisås och lägg upp den. Garnera tallriken med riven rättika, strimlad sockerärta och koriander. Strö över lite svarta sesamfrön.
 
 

KOMMENTARER:

  • Kai säger:
    2015-09-05 | 21:09:17
    Bloggadress: http://tabehodai.blogg.se

    Ser gott ut :)

    Svar: Tack så mycket 😀
    Micke - Kocksnack
    www.kocksnack.se
    Michael Hoffman

Kommentera inlägget här: