Kocksnack

Kryddiga drumsticks med rostade rotsaker

Kategori: Fågel, Varmrätt

Detta är ett väldigt enkelt och lättlagat recept som passar utmärkt de där dagarna då man inte orkar eller hinner lägga så mycket tid på matlagningen. Man gör bara i ordning alla ingredienser i en ugnsform och sen sköter sig tillagningen själv i ugnen. Perfekt! Jag brukar behålla skalet på på rotfrukterna men du väljer såklart själv om du vill skala eller inte. 
 
 
 
4 personer
8 kycklingben
olivolja
timjan
spiskummin
paprikapulver
salt
8 potatisar, halverade
6 rödbetor, klyftade
4 morötter, delade
 
Lägg kycklingen i en ugnsform. Sprid ut rotsakerna runtomkring och ringla olivolja över alltsammans. Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, timjan och salt. Rotsakerna kan gott få lite timjan på sig också. 
Sätt in formen i ugnen på 200grader och låt stå inne tills kycklingen nått 72 grader intill benet, eller tills kycklingsaften är klar när du sticker i den. Salta rotsakerna lätt och servera alltsammans med gräddfil eller en god kallrörd örtsås. 
 
Variationer
Det är även gott att variera eller blanda med fler grönsaker som t.ex. paprika, tomat, lök, zucchini etc. 
 
 

Tryffel med lingon/choklad

Kategori: Godis

 
5 dl vispgrädde
500g mörk choklad
2 msk messmör
Lingonpulver 
 
Finhacka chokladen och lägg i en bunke med messmöret. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör ihop alltsammans till en smidig creme. Ställ bunken svalt och låt stelna. 
Rulla tryfflar i valfri storlek och rulla de i lingonpulver, finns att köpa i välsorterade mataffärer vid kung markattas produkter. 
 
Låt tryfflarna stå svalt vid förvaring.