Kocksnack

Torskrygg med ärtcreme, konfiterad kålrot, rostad blomkål, haricot verts och pepparrot

Kategori:


4 personer

4 bitar torskrygg 
1/2 dl salt
5dl vatten

1 blomkålshuvud

1 påse frysta ärtor
50g smör
Salt
Vitpeppar 

1 kålrotshuvud
100g smör 

Pepparrot
1 pkt haricot verts 

Blanda salt och vatten så att saltet löser sig. Lägg ner fisken i lagen och låt den rimmas i 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in blomkålshuvudet som det är i ugnen och låt det rostas tills det fått fin färg och mjuknat nästan rakt igenom, ca 30-35 minuter. Sänk temperaturen till 125 grader när du tar ut blomkålen.

Skala kålrotshuvudet och skär fyra jämntjocka skivor på ca 2cm i tjocklek. Snygga till bitarna så de blir jämna i kanterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en klick smör på varje bit och sätt in i ugnen samtidigt som blomkålen och låt kålroten få fin färg. Salta när du tar ut den ur ugnen.

Koka upp en kastrull med vatten som du saltar lätt. Koka ärtorna 1 1/2-2 minuter och häll av dem, spola dem hastigt med iskallt vatten så att kokningen avstannar, annars blir ärtorna gråa. Mixa slätt med mixerstav tillsammans med smöret och smaka av med salt och vitpeppar. Värm på cremen precis innan servering.

Ta upp torsken ur lagen och lägg på en plåt med bakpapper. Sätt in i ugnen på 125 grader och låt bakas i 8-10 minuter eller tills innertemperaturen är 48 grader. 

Koka haricot vertsen i lättsaltat vatten någon minut.

Lägg upp ärtcremen i mitten på tallriken och en bit torsk ovanpå med skinnsidan uppåt. Dela blomkålen och garnera med den och kålroten samt haricot verts. Riv pepparroten fint över torsken. Servera. 
Kommentera inlägget här: