Kocksnack

Hel ugnsbakad fylld regnbåge med smörslungad dillpotatis och haricot verts

Kategori: Fisk/skaldjur

Fisk är verkligen ett underskattat protein att jobba med. Det finns mängder av olika fiskar och dessa kan varieras i oändlighet, ändå äter vi så lite av det. Här tänkte jag bjuda på ett riktigt smarrigt fiskrecept, som passar utmärkt att laga nu under sommarens varma dagar då man gärna vill äta lite "lättare" maträtter.




4 personer

4 regnbågar (eller annan hel urtagen färsk fisk, ca300g per fisk)
2 morötter
1 gul lök
1 fänkål
1 palsternacka
vitt vin
flingsalt
12 färskpotatisar
smör
dill
300g haricot verts

Sätt ugnen på 200grader.
Skala morot och palsternacka och skär de i tunna slantar. Skala löken, dela på mitten och skär i tunna skivor. Dela fänkålen på mitten och strimla även den.
Lägg ut ett ganska stort ark aluminiumfolie på diskbänken (ca. 30*45cm). Skölj av fisken en i taget både utvändigt och invändigt, lägg den sedan i mitten på folien, låt huvudet vara kvar. Gnid in insidan av fisken rikligt med flingsalt och fyll den sedan med grönsakerna, håll upp kanten på folien så att de inte ramlar ut. Häll en skvätt vin på fisken och gör sedan ett paket av folien. Gör ett till lager av aluminiumfolien och täck paketet med det och lägg sedan på en ugnsplåt. Upprepa sedan med de övriga fiskarna.
Sätt in paketen i ugnen på 200grader och sätt timern på 30 minuter. Ta ut fisken ur ugnen när klockan ringer.

Efter 10 minuter sätter du på potatisen. När den är klar häller du av vattnet och tar i en klick smör samt en nypa flingsalt.
Koka upp en mindre kastrull med vatten, precis innan servering kokar du haricot vertsen, de tar ca 1½ minut.
Servera fisken i folien och lägg upp några potatisar och haricot verts på varje tallrik, garnera med dill och citron.

Tips: Du kan även tillaga foliepaketet på grillen.


bloglovin

Krämig pastasås med fläskkarré

Kategori: Pasta

ar sagt att rester är tråkigt?

ta recept kom till då jag hade överbliven fläskkarré från gårdagens middag kvar i kylen. Tillsammans med lite andra rester, en öppnad creme fraiche, lite tacosås och några andra små ingredienser förvandlade jag resterna till en helt ny maträtt, full med smaker och mycket roligare än att äta samma maträtt igen. Så underskatta inte era rester från gårdagens middag ;)
500g fläskkarré
1 gul lök
2 st paprikor
2.5dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl tacosås
salt + vitpeppar
ruccola
Strimla fläskkarrén. Skala och strimla löken, skär paprikan i strimlor.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör och bryn fläskkarrén. Ta i löken och paprikan och låt fräsa någon minut.
Tillsätt grädde, creme fraiche och mjölk samt tacosåsen. Låt koka upp och sänk värmen så att såsen puttrar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med den pastasort du har hemma, och toppa med lite ruccola.
Vem har sagt att rester är tråkigt?

Detta recept kom till då jag hade överbliven fläskkarré från gårdagens middag kvar i kylen. Tillsammans med lite andra rester, en öppnad creme fraiche, lite tacosås och några andra små ingredienser förvandlade jag resterna till en helt ny maträtt, full med smaker och mycket roligare än att äta samma maträtt igen. Så underskatta inte era rester från gårdagens middag ;)



500g fläskkarré
1 gul lök
2 st paprikor
2.5dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl tacosås
salt + vitpeppar
ruccola

Strimla fläskkarrén. Skala och strimla löken, skär paprikan i strimlor.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör och bryn fläskkarrén. Ta i löken och paprikan och låt fräsa någon minut.
Tillsätt grädde, creme fraiche och mjölk samt tacosåsen. Låt koka upp och sänk värmen så att såsen puttrar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med den pastasort du har hemma, och toppa med lite ruccola.


bloglovin