Kocksnack

Allt-i-ett-kyckling

Kategori: Fågel

Detta är ett väldigt enkelt och lättlagat recept som passar utmärkt de där dagarna då man inte orkar, eller inte hinner lägga så mycket tid på matlagningen. Man gör bara i ordning alla ingredienser i en ugnsform och sen sköter sig tillagningen själv i ugnen. Perfekt!




4 port.


4 kycklingklubbor
4 potatisar
4 tomater
2 paprikor (valfri färg)
2 rödlökar
2 vitlökar (solo) eller 6st vitlöksklyftor
olivolja
salt + vitpeppar
paprikapulver


Sätt ugnen på 200grader.
Börja med att lägga kycklingklubborna i en stor ugnsform. Tvätta potatisen men behåll skalet på och dela den i hälften på längden, lägg dem i formen med kycklingen. Skölj tomaterna och dela dem. Skala löken & vitlöken och skär i 6 bitar på varje lök. Kärna ur paprikorna och dela i mindre bitar. Lägg alltsammans i formen med kycklingen. Ringla lite olivolja över alltsammans och krydda kycklingen med salt & vitpeppar, potatisen saltar du efteråt. Pudra över lite paprikapulver över alla ingredienser.
Sätt in formen i ugnen på 200grader och låt den stå tills kycklingen håller 70grader i innertemperatur, det tar ca. 40-50minuter.

Servera rätten som den är eller med en klick tzatziki till.





bloglovin

Biff Lindström

Kategori: Husman

600g nötfärs
1 gul lök
1 dl inlagda röbetor
2 msk kapris
5 äggulor
1 potatis, fintärnad och stekt
2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Skala och finhacka löken. Tärna potatis och rödbetor fint och grovhacka kaprisen. Blanda ner köttfärsen, salt & vitpeppar och blanda smeten väl. Gör ett stekprov om du vill och smaka av färsen. 
Forma sedan 4 stora biffar och stek dem i smör på medel värme i ca. 5 minuter på varje sida.
Servera Lindström med stekt potatis, stekt ägg, brynt smör och stavad saltgurka.


TIPS: Lindström kan även göras i köttbullsform om man så skulle vilja.


bloglovin