Kocksnack

Matsedel för v.48

Kategori: Tips och råd

Hej allesammans!
Tänkte nu publicera familjen Hoffman´s veckomatsedel i hopp om att sprida lite inspiration till middagslagandet såhär i bråda tider. Fråga gärna om det är något du undrar över eller om du vill ha recept på någon av nämnda maträtter. Lägg gärna upp din egen veckomatsedel som en kommentar till detta inlägg så kan även du tipsa läsarna om smarriga maträtter.
// Michael Hoffman

V.47
Lördag:
Kycklingfilé med sockerärtssås och kokt potatis

Söndag:
Hemgjord ravioli fylld med fläskfärs i tomatsås smaksatt med salvia


V.48
Måndag:
Macaroni and cheese med bacon, lök, fetaost och äggstanning

Tisdag:
Husets köttbullar med potatismos och egen lingonsylt

Onsdag:
Stroganoff på bratwurst med ångkokt ris

Torsdag:
Fransk gratinerad löksoppa och tunna pannkakor med sylt och grädde

Fredag:
Vitlöksspäckad fläskfilé med krämig potatisgratäng

Lördag:
Hemgjord tagliatelle med citrondoftande laxsås smaksatt med färsk dill

Söndag:
Risotto med rimmat sidfläsk, körsbärstomat och parmesan


bloglovin

Saffran och vodkagravad lax

Kategori: Julstök

Eftersom mitt experiment blev väldigt lyckat tänker jag nu dela med mig av min visdom. I år har jag gravat två olika sorters lax, en traditionell och en med saffran/vodka som blev riktigt goda båda två. 

För dig som vill ha en god, färg- och smakrik utstickare på julbordet rekommenderas denna gravning varmt. 

Du behöver: 
1 laxsida (där du skurit bort de tunna partierna och delat den på längden i två lika stora delar samt benat ur den) 
1 pkt saffran
3cl vodka
½dl salt
½dl råsocker

Börja med att lägga saffranet i blöt i vodkan. Rör sedan ner salt och socker i vätskan. Sprid sedan ut massan över ena laxbiten och fördela jämnt. 
Lägg ihop sidorna med köttsidorna ihop. Linda in i plastfilm och lägg i plastpåse.
Låt gravas i 2-3 dagar i kylskåp med tyngd ovanpå, vänd sidorna var 12e timme. 
Ta ut laxen ur kylen efter 2-3dagar och se/smaka ifall den är färdig (vilket den är när köttet blivit mjällt och fast i mitten). 

Lycka till och njut!

bloglovin